Barcelona (Sant Quirze del Valles)
Zakład w Barcelonie
Firma Juanola była pierwotnie przedsiębiorstwem rodzinnym, założonym na początku XX w. do produkcji pastylek lukrecjowych.
„Pastillas Juanola” były produkowane w laboratorium w dzielnicy Gracia w Barcelonie przez 90 lat. W 2005 r. grupa Angelini zdecydowała się przenieść zakład do obecnej lokalizacji, około 20 km za Barceloną.
Nowy zakład wyposażono w nowoczesne technologie, ale utrzymano tradycyjną recepturę opartą na naturalnych składnikach oraz produkcję rzemieślniczą.
W ostatnich latach wprowadzono rożne smaki, a wielkość produkcji całej marki Juanola wynosi obecnie prawie trzy miliony sztuk rocznie. Rocznie produkuje się tu 27 ton pastylek lukrecjowych.
Najwyższym priorytetem jest jakość – zakład posiada certyfikat UNE-EN ISO 22000: 2005 w zakresie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności (FSMS).
Posiada także serię zezwoleń RSIPAC KEY w zakresie pakowania, przechowywania, produkcji słodyczy, produktów lukrecjowych oraz gumy do żucia, ich importu oraz pakowania, a także w zakresie wytwarzania i przetwarzania aromatów.